Voordelen

Renovatie en isolatie

Crepi is een veelgebruikte afwerking op muurisolatie. Zo kan u optimaal isoleren met dik plaatmateriaal en achteraf toch een mooi gevel hebben.

Bescherming tegen vocht

Een met crepi behandelde muur is bestand tegen vocht. In erg vochtige omstandigheden kan u kiezen voor siliconecrepi voor een waterdichte oplossing.

Stop condensvorming

Omdat crepi vocht tegenhoudt, maar de muur toch nog laat ademen, vermijdt u vervelende condens en vochtplekken op de muur.

Milieuvriendelijk

Kiest u voor minerale crepi, dan krijgt uw woning een laagje puur natuurproduct ((zand, kalk en cement).

Grote keuze in uitstraling

Door de grote keuze in soorten crepi, diverse technieken van aanbrengen en een ruim kleurenpalet, bepaalt u zelf of uw gevel er landelijk of strak modern uitziet.

Beschermt tegen scheuren

Crepi met siliconehars heeft een uitstekende elasticiteit, waardoor de gevel goed beschermd blijft tegen scheurtjes en barsten.

Op uiteenlopende ondergronden

Crepi wordt zeer gecontroleerd aangebracht, waardoor het op bijna alle muren kan worden toegepast. Niet alleen buiten, maar ook op binnenmuren, zolders en kelders.

Plaatsen van crepi

Crepi kan op verschillende manieren worden aangebracht op uw gevel:

  • Pleisteren met troffel: voor een gladde afwerking
  • Sierpleisterwerk: afwerking met diverse mooie motieven in de gewenste stijl
  • Schuren: cirkelvormige motieven met een licht korrelige structuur
  • Spuiten: goedkoopste manier, met een licht ruwer effect

Als expert in gevelrenovatie met de juiste machines zorgt Care2Cover voor een perfect eindresultaat. Ook voor gebouwen met minder voor de hand liggende oppervlaktes en vormen is crepi een ideale gevelbekleding.

Crepi in verschillende kleuren

Crepi wordt in de kern gekleurd en u heeft de keuze uit meer dan 800 verschillende RAL-kleuren. Kiest u voor een lichtere kleur, denk dan ook aan bescherming tegen vlekken door aflopend regenwater. Met enkele eenvoudige maatregels zoals druiplijsten en opstanden zijn die eenvoudig te voorkomen. Bij donkere kleuren moet u dan weer rekening houden met de eventuele combinatie met gebruikte isolatiematerialen. Door de sterkere opwarming van donkerder kleuren kunnen temperatuurverschillen ontstaan die niet ideaal zijn voor de gevelpleister. We helpen u graag verder met onze jarenlange ervaring in gevelrenovatie om de ideale keuzes te maken.

Reinigen van crepi gevels

Crepi sierpleister kan goed gereinigd worden. U houdt wel best rekening met de soort crepi en afwerking. Een te enthousiast gebruik van een hogedrukspuit op een minerale crepi kan ervoor zorgen dat het pleisterwerk los komt. Bij een siliconen pleister speelt dat minder mee. Vraag ons gerust naar raad voor onderhoud. Al professionele gevelreinigers kunnen we uw gevel natuurlijk ook steeds komen reinigen met onze geavanceerde apparatuur.