Nadelen

Dunne isolatielaag

Crepi is een afwerklaag op uw gevel. Daardoor is de isolatiewaarde niet zo hoog als bij dikke isolatieplaten. Het is wel de perfecte afwerking ná een grondige isolatie.

Fermettestijl

Vroeger werden veel hoevewoningen afgewerkt met crepi. Het is niet omdat crepi een uitstekende beschermlaag is, dat uw huis een bepaalde stijl krijgt. Met gladpleister tovert u evengoed een strakke moderne afwerking op uw muren.

Kostprijs crepi

Een gevel vernieuwen met crepi vraagt om specialisten. Dat kost wat, maar je krijgt er wel een prachtige gevel voor terug, die beschermd is tegen vocht, warmte en koude. Is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je ook van de verlaagde btw van 6%.

Scheurtjes in het muur

Soms vinden we kleine barsten of scheurtjes in de muur. Die kunnen dan best hersteld worden. De elastische crepi zorgt daarna voor een blijvende bescherming.

Grote werken

Wie denkt aan gevelvernieuwing denkt soms aan grote werken met veel vuiligheid. Maar Care2Cover reinigt uw gevel snel en efficiënt en ruimt altijd proper op.

Net zoals alle gevels, kan crepi door de invloed van buitenaf er na verloop van tijd wat grauwer gaan uitzien. Verschillende weersomstandigheden kunnen de kleur van de gevel aantasten. Lichte witte gevels lopen meer risico bij regen, modder en mos. Donkere kleuren zullen dan weer sneller aangetast worden door de zon. Gelukkig valt dit met het juiste advies goed te vermijden. Vraag dus raad aan uw Care2Cover-expert.